L'Ajuntament de Maçanet de Cabrenys juntament amb l'entitat Entre Suros ha posat en marxa per primera vegada diferents rutes guiades de senderisme pel municipi. Els itineraris comptaran amb un tast de productes locals.

La iniciativa pretén donar a conèixer el territori, situada als peus dels Pirineus.

«El menhir del poble», «El suro de la pubilla», «La font de Tapis», «Volta a l'Arnera», «El Fau» i «El Castell de la cabra» són les sis rutes que s'han posat en funcionament.

Es tracta d'itineraris que es poden fer entre les dues i les cinc hores. El més llarg és El Castell de la cabra, que puja al santuari de les Salines per la ruta de l'exili i es pot gaudir de les impressionants vistes del castell de Cabrera. Aquesta i la del Fau són les dues rutes amb dificultat. Aquesta segona es passeja per tota la serra del bac grillera.

Una de les rutes permet conèixer la surera centenària i passejar per entre els boscos d'alzinera surera. En aquesta ruta de dificultat fàcil i d'unes tres hores de durada s'ofereix un pica-pica.

Per veure un dels rius més purs de l'Empordà i visitar unes gorgues es pot fer la ruta La font de Tapis, de dues hores de mitjana de durada.

La darrera ruta està centrada en el patrimoni megalític per visitar el menhir de pedra dreta i els voltants de Maçanet.