L'Audiència de Girona jutja set acusats de formar un entramat criminal que captava dones «joves i vulnerables» a Bulgària i, un cop al país, les obligaven a exercir la prostitució a la carretera C-260 a Castelló d'Empúries. Inicialment, la fiscalia sosté que el clan familiar va actuar entre els anys 2008-2009 i el gener del 2017 i va arribar a forçar a prostituir-se una menor de 16 anys.

L'acusació subratlla que clavaven «pallisses» a les víctimes per «domesticar-les»i les amenaçaven amb fer mal a familiars. També les obligaven a fer «llargues jornades» a la carretera o a clubs. S'enfronten a penes de fins a 20 anys de presó per pertinença a grup criminal, tràfic d'éssers humans i prostitució coactiva o lucrativa.

Patriarca, matriarca, un fill, dues filles, un marit i un net. Fins a set acusats -sis búlgars i un espanyol- s'asseuen a la banqueta de la Secció Tercera de l'Audiència de Girona. La fiscalia els acusa d'haver ordit entre tots «un projecte criminal», on cadascú tenia el seu rol.

Segons el fiscal, el patriarca era qui s'encarregava de captar les víctimes a Bulgària, noies «vulnerables» a qui fins i tot els hi arribava a prometre que, si venien a Catalunya, es casarien amb el seu fill i tindrien «una vida millor».

Un cop arribaven aquí, el patriarca les portava al domicili familiar, situat a Castelló. El ministeri públic diu que les víctimes rebien «fortes pallisses» amb l'objectiu de «domar-les», se les obligava a tenir relacions sexuals amb els membres del clan i se les forçava a fer «llargues jornades» tant als marges de la C-260 com a prostíbuls de la comarca.

S'els exigia que com a mínim guanyessin 500 euros diaris exercint la prostitució.

També van obligar una menor que van portar de Bulgària quan tenia 14 anys. Inicialment, va casar-se amb el net del clan, amb qui va tenir un fill dos anys després. Després de tenir la criatura, i quan tenia 16 anys, tant el seu marit com altres dels acusats van obligar-la a prostituir-se.

El fiscal demana que es condemni sis dels processats a penes que s'estenen entre els 11 anys i mig i els 16 anys de presó. Per al patriarca, el ministeri públic eleva la seva petició fins als 20 anys de presó i reclama que també pagui 7.200 euros de multa. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal sol·licita que tots set processats indemnitzin amb 50.000 euros la noia a qui van forçar a prostituir-se quan tenia 16 anys (que és l'única a qui s'ha identificat).