09 de octubre de 2020
09.10.2020
Diari de Girona

Creen un segell gastronòmic per potenciar Roses

El certificat per a productes del mar i de mercat pretén donar valor a la producció local i atraure turisme S'espera que estigui plenament actiu l'any vinent

09.10.2020 | 00:10
La llotja de Roses, en una imatge d'arxiu, on arriba el peix, un dels productes locals.

L'Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus ha creat el segell «Gastronomia d'Origen» per tal de potenciar la gastronomia i el producte local com a pol d'atraccció turística. S'espera que estigui plenament actiu a partir del 2021. Tindrà dues categories, una de productes del mar, i una segona, de cuina de mercat.

En una primera fase el segell «Gastronomia d'origen» s'implantarà a Roses però la idea és fer-ho extensiu al conjunt dels municipis de la comarca i que s'hi sumin el màxim d'establiments possibles.

L'Associació d'Empresaris de Roses-Cap de Creus que l'impulsa representa més de dos-cents empresaris del municipi.

Amb la iniciativa pretén posar en valor l'excel·lència dels productes de l'Empordà i potenciar Roses i la comarca com una gran destinació gastronòmica i perquè continuï essent capdavantera.

El projecte, que està cofinançat pel Grup d'Acció Local Pesquer (GALP), es presentarà als agents claus del territori per poder incorporar aportacions.

Dues categories

El segell tindrà dues categories: una, de cuina especialitzada en productes del mar; i l'altre, de cuina de mercat.

A més, s'ha previst una acreditació Premium per als establiments que assoleixin un nivell d'excel·lència més elevat.

La creació d'aquest segell és una de les primeres accions que ha impulsat la taula de Gastronomia que l'Associació d'Empresaris Roses –Cap de Creus va crear arran de les «Les Xerrades per a la revolució turística» celebrades durant l'any passat, unes jornades de debat que es van dur a terme amb l'objectiu de posar sobre la taula el model turístic que es vol per als propers anys a Roses.

Les sessions van permetre marcar un full de ruta per fer accions que millorin la qualitat turística i donin solució als problemes que afecten el sector. La idea és, sobretot, donar eines a empresaris i administració per als propers anys al voltant del desenvolupament turístic a Roses.

A més, a les jornades es van acordar una trentena d'accions (també en l'àmbit del comerç, de l'allotjament, de la mobilitat i del turisme actiu) sobre les quals s'hi està treballant per engegar properament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook