El Seprona de la Guàrdia Civil ha denunciat dos propietaris d'animals i ha intervingut dues tortugues protegides al Far d'Empordà i també, una xarxa per capturar ocells i ha comissat una cadernera de reclam a Palau-saverdera.

La primera de les actuacions es va fer el dia 6 al Far d'Empordà. Agents del Seprona investigaven una persona que podria tenir tortugues protegides i en perill d'extinció. Un cop localitzada, van desplaçar-se fins al lloc i van comprovar que en tenia però que no comptava amb cap tipus documentació que emparés la tinença.

Per tot això, els policies van instruir diligències i van denunciar el propietari, al qual se l'acusa com a investigat d'un delicte relatiu a la protecció de la flora i fauna. Els animals van quedar dipositats al Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera.

El dia 18, agents del Seprona van trobar-se amb un vehicle circulant per un paratge que es troba en una àrea de caça privada de Palau-saverdera. Van identificar el conductor i la sorpresa va arribar al maleter: hi havia una cadernera. Els guàrdies civils van sospitar que pogués dedicar-se a la captura il·legal d'ocells fringíl·lids. Van descobrir una xarxa invisible per capturar aus a la zona. La persona identificada va admetre als policies que la xarxa era seva i que la cadernera la utilitzava com a reclam per capturar fringíl·lids. Van comprovar que no tenia permisos i va acabar denunciat.