El brot de COVID-19 la residència Pi i Sunyer de Roses ja ha deixat quatre víctimes més en una setmana i el total s'eleva a set, totes amb patologies prèvies. Actualment, hi ha 40 residents positius, tots lleus o sense simptomatologia. Ahir justament es va fer una revisió de tots els casos i es procedirà a desaïllar aquells que no hagin presentat símptomes en els darrers tres dies. A la resta, se'ls farà un test ELISA per determinar la presència d'anticossos, de manera que els que tinguin un resultat positiu també es desaïllaran.

Hi ha tres pacients que estan ingressats a l'hospital de Figueres. Hi ha 56 residents que no han resultat afectats, que han estat fent quarantena com a contactes estrets, als quals ahir se'ls va fer una PCR de seguiment. Els que tinguin la prova PCR negativa es desaïllaran i podran retornar a la vida normal.

El brot es va iniciar el dia 13 d'octubre, quan es va detectar una treballadora que va iniciar símptomes i va donar positiu a la PCR. Arran d'aquest cas es van fer PCRs a un total de 36 residents que formaven part del grup de convivents on estava la treballadora. Se'ls va aïllar a tots de manera preventiva. Malgrat tot, al cap d'uns dies, residents d'altres àrees del centre van iniciar símptomes, així com alguns treballadors, motiu pel qual dissabte 24 es va fer un cribratge a la resta de residents i als treballadors del centre, que va elevar fins a 48 el nombre de positius.

La residència s'ha sectoritzat de tal manera que una planta s'ha destinat a residents que no tenien coronavirus i una altra planta s'ha reservat per a residents positius. Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment intens juntament amb la direcció de la residència per garantir que els aïllaments i les mesures preventives de contenció siguin correctes. Des de l'Equip d'Atenció Primària de Roses es controla l'evolució clínica dels residents afectats.