La Guàrdia Civil ha comissat prop de 3.000 articles falsificats en un comerç de la Jonquera. Els productes intervinguts per la Guàrdia Civil estan valorats en més de 780.000 euros. Arran del dispositiu, el propietari del local ha quedat com a investigat.

Aquesta operació s'ha realitzat en el marc de la constant investigació contra la falsificació i el contraban de gènere falsificat que porta a terme el cos policia.

En aquest cas agents de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil de la Jonquera van realitzar el 30 d'octubre una inspecció en un local comercial de la Jonquera.

Durant l'escorcoll del comerç, els guàrdies civils van trobar diferents peces que van ser certificades com a falses per perits representants de les marques comercials descobertes.

Els productes no tenien etiquetatge ni embalatge propi de la marca. En total, els policies van intervenir 2.878 articles de marques de prestigi. Entre aquests hi havia material tèxtil com bosses, xandalls, polos o sabatilles, entre d'altres. Uns objectes valorats en més de 780.000 euros.

En aquest últim comís, els policies van instruir diligències i van imputant en qualitat d'investigat el propietari del local inspeccionat. Les diligències s'han lliurat al Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres.

Uns 8.000 objectes en 15 dies

Fa poc més d'una setmana, la Guàrdia Civil va fer una altra actuació similar en una botiga dels Límits. L'operatiu es va realitzar fa una setmana i la Guàrdia Civil va aconseguir intervenir 5.100 objectes falsificats en una sola botiga. Sumant la nova actuació, la Guàrdia Civil de la Jonquera ha confiscat 7.900 articles falsificats per un valor d'1.712.000 euros.

Cal destacar que les falsificacions causen anualment un important cost a les marques objecte del frau, cosa que comporta una pèrdua d'ingressos per a les marques i per a la hisenda pública.