L'Ajuntament de Roses ha posat en marxa la recollida de les restes orgàniques. S'han instal·lat els nous contenidors del nou servei que permetrà la transformació d'aquests residus en recursos com adobs. Paral·lelament, avui, dimarts 3 de novembre, s'inicia la distribució dels paquets de reciclatge d'orgànica entre els veïns i veïnes de la població, que al llarg de tot el mes es podran desplaçar al punt informatiu itinerant a recollir el seu material i rebre tota la informació que necessitin.

El punt d'informació recorrerà diversos espais de Roses, tant del centre de la població com de les urbanitzacions. Avui estarà a l'estació d'autobusos, dijous a la plaça Catalunya, divendres a Santa Margarida i dissabte al Mercat Municipal.

L'Ajuntament demana «la implicació de la ciutadania per assolir amb èxit la posada en marxa del nou servei i obtenir una fracció orgànica el més lliure possible d'altres residus impropis, per poder obtenir un compost de qualitat». Els residus que es poden dipositar en els nous contenidors són molts, des de fruita i verdura (closques, peles, pinyols...) a ossos i altres restes de carn.

Incorporar la recollida de residus orgànics a la recollida selectiva consideren que aporta beneficis ambientals i econòmics al municipi. Permet reduir el volum de residus que es llencen al contenidor.