L'Ajuntament de l'Escala es planteja la reordenació d'un nou tram del litoral, el del passeig Lluís Albert, des de l'avinguda Ave Maria. S'encarregarà un projecte que hauria de contemplar la possibilitat de tenir dos carrils de circulació, un carril bici i ampliar les voreres. Això suposaria perdre aparcaments que podrien compensar-se amb un aparcament soterrat que es projecta a la plaça de Ca les Montges. Gent del Poble demanava al govern que expliqués les intencions del projecte abans de portar-lo a terme.

El tram litoral connecta el front marítim del Port de'n Perris i la platja amb el passeig Lluís Albert i passeig Marítim. El tram marítim del centre històric té restringida la circulació als vehicles i aquest vial connecta amb els carrers que sí permeten l'entrada i sortida del centre.

El regidor d'Urbanisme i Infraestructures, Josep Bofill, va exposar al ple celebrat dilluns que consideren que l'espai requereix una reforma que el millori i tenir dos sentits de circulació.

Al ple es va aprovar una modificació al planejament perquè «es passa uns metres quadrats d'aprofitament privat a espai públic». I es va avançar que es pretén tirar endavant el projecte contemplat al pressupost municipal.

El regidor de Gent de l'Escala, Carles Carlà, va portar el govern amb la seva intervenció a exposar la intenció per a l'espai. «La sensació que em transmeteu és que ja sabeu què voleu fer però no acabeu d'explicar tot el proejcte», va dir, i va afegir que «entenem que voleu treure les places d'aparcament, no les incrementaríem, sinó que les traureu de tot arreu, per fer més peatonal i potser seria un bon projecte, però no seria millor explicar-ho, i així ho compartim?».

Bofill va exposar que «l'objectiu és que hi hagi un doble sentit i que amb tota seguretat hi haurà una rotonda». Va afegir que «si volem dos sentits, un carril bici i ampliar voreres, els aparcaments baixen en nombre». El regidor plantejava que probablement suposarà treure una línia d'aparcament que pot compensar-se amb l'aparcament a Ca les Montges.