Els responsables de Cinemes Roses i Catcines Figueres han anunciat el tancament temporal de les seves instal·lacions. Cap dels dos ha avançat una data de reobertura. Les actuals restriccions de mobilitat, que la restringeixen al municipi, la caiguda progressiva d'espectadors i la manca d'estrenes han fet que mantenir les sales obertes sigui insostenible econòmicament.

Els primers a notificar aquesta decisió van ser els Cinemes Roses, que ja dijous passat van anunciar que a partir de l'endemà -divendres passat- tancaven.

Concurs a Instagram

Així i tot animaven els seus seguidors a participar en un concurs que tenen obert a Instagram i Twitter per obtenir unes entrades gratuïtes a gaudir quan «reobrim les sales».

Catcines va sumar-se el cap de setmana i ja des d'aquest dilluns no projectaran pel·lícules. No han fixat data de reobertura. El cinema està situat al recinte Firal. Durant molts anys ha estat l'únic cinema a la ciutat, tret d'alguna altra oferta puntual. Des de fa un temps s'hi va sumar el Cinema Las Vegas, que també ha patit diverses dificultats i ha tancat durant un temps. Va canviar de propietari.

A Figueres, doncs, només queda l'oferta cinematogràfica dels Cinemes Las Vegas, ubicat al carrer Sant Pau. Actualment té en cartellera set pel·lícules.

En els darrers mesos han estat diversos els cinemes que han tancat a conseqüència de la situació generada per la pandèmia.

Un dels primers a fer-ho va ser el cinema Albéniz de Girona, que va anunciar que ho feia fins a finals de gener.