01 de febrer de 2021
01.02.2021
Diari de Girona

Pocs controls a la Jonquera encara que cal una PCR negativa

Ahir començava la mesura en què França exigeix el resultat de la PCR als viatgers que volen passar la frontera

31.01.2021 | 23:45
Pocs controls a la Jonquera encara que cal una PCR negativa

Pocs controls a la Jonquera durant el dia d'ahir tot i el requeriment del Govern de França de disposar d'una PCR negativa a tots els viatgers que volen entrar al país gal. La policia va informar dels pocs cotxes que ahir van voler passar el pas fronterer del Pertús (Catalunya del Nord).

Divendres passat, el primer ministre francès, Jean Castex, va anunciar que tancarien les fronteres amb els països de fora de la Unió Europea i va anunciar que, per tal d'evitar la propagació de la covid-19, exigirien a partir d'ahir una PCR negativa a aquells viatgers que vulguin entrar en territori francès. Castex va aclarir, també, que quedaven exclosos d'aquesta mesura els treballadors transfronterers i transportistes.

La realitat, però, és que els agents de la policia gal·la del Pertús només van informar de la mesura als visitants que entraven a la Catalunya del Nord per aquest punt de la frontera. A l'autopista AP-7, que connecta després amb l'A-9 francesa, els controls eren similars als de qualsevol altre dia. Tot apunta, però, que a partir d'avui es començarà a exigir la prova PCR negativa, tal com apuntava el primer ministre el passat divendres.

Compres massives al Portús

El que sí que es va poder comprovar durant tot el cap de setmana va ser un degoteig constant de ciutadans francesos que es van acostar al barri català del Portús ?just passat el punt fronterer? per tal de comprar, especialment tabac i alcohol. De fet, es tracta d'un fet bastant habitual i que en moments puntuals ha arribat a col·lapsar la població nord-catalana.

A més d'exigir una PCR negativa, Castex va anunciar també el tancament dels centres comercials de més de 20.000 metres quadrats. El passat 14 de gener ja es va avançar el toc de queda a les sis de la tarda arreu del país, com a nova mesura per intentar frenar l'avenç de la covid-19 entre la població francesa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit