La Policia Nacional ha detingut un fugitiu a Sant Pere Pescador buscat a França.Se l'acusa d'haver volat amb explosius un cotxe de luxe, un Maserati, que havia robat durant un assalt el desembre del 2019. Va sostreure'l juntament amb altres objectes -diners, joies, mòbils- de l'habitatge d'una persona discapacitada. L'home, després de ser detingut el 5 de gener d'aquest any pels fets a França, va aconseguir fugir per la finestra d'una comissaria. Des de llavors no se'l va poder localitzar i les autoritats van emetre una ordre europea de detenció.

Es tracta d'un ciutadà francès de 35 anys, que segons l'ordre europea estava buscat per delictes de furt agreujat i danys agreujats per l'ús de mitjans perillosos per a les persones.

Concretament, el delinqüent l'any passat va accedir a l'habitatge d'una persona discapacitada a la localitat francesa de Corbère-les-Cabanes que anava en cadira de rodes i va robar-hi, entre altres coses, un vehicle de luxe que posteriorment van destruir mitjançant l'ús de substàncies explosives. Arran de l'ordre europea de detenció, la Policia Nacional va saber que es podia estar movent per les comarques gironines i se'l va identificar fa poques setmanes en una casa d'una urbanització de Sant Pere Pescador. S'havia ocultat en una casa ocupada i vivia amb un jove ocupa. El van arrestar mentre anava amb bicicleta.

Un altre fugitiu a Empuriabrava

La Policia Nacional també va arrestar un altre fugitiu amb ordre de detenció europea per part d'un tribunal de Tolosa. Un altre francès, de 29 anys, que estava buscat per un delicte de tràfic de drogues, per uns fets de l'abril de 2020. El van localitzar a Empuriabrava quan sortia d'un immoble i el van arrestar.