23 de març de 2021
23.03.2021
Diari de Girona

L'INCASÒL acaba les obres d'urbanització de la plaça del Ramal de Llers

Els treballs han suposat una inversió de més de 180.000 euros en aquest espai inclòs dins l'àrea del recinte emmurallat

23.03.2021 | 18:24
La plaça del Ramal de Llers, un cop acabades les obres d'urbanització

L'Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha acabat les obres per urbanitzar la plaça del Ramal de Llers. Els treballs han suposat una inversió de 180.000 euros i han permès rehabilitar aquest espai, que forma part de l'àrea circumscrita al jaciment arqueològic del recinte emmurallat de la Força. Les obres han permès suavitzar lleugerament el pendent que tenia la plaça i renovar-ne el paviment (combinant formigó i lloses de pedra granítica). El projecte, a més, prioritza l'ús de la plaça per a vianants, fent incís també en què és punt d'accés cap al nucli medieval i el castell. L'obra, que ha executat la constructora Rubau Tarrés SAU, s'ha finançat en part amb els fons procedents de l'1% Cultural de la Generalitat.

Els promotors de la urbanització de la plaça del Ramal han estat el Departament de Territori, l'Ajuntament de Llers i l'INCASÒL, dins del protocol 2009-2011 de l'1% Cultural. Les obres han suposat una inversió de 181.605,75 euros (IVA exclòs) i es van adjudicar a l'empresa Rubau Tarrés SAU.

L'àmbit d'actuació ha comprès part de l'àrea circumscrita al jaciment arqueològic del recinte emmurallat de la Força de Llers. La plaça del Ramal, on hi ha el centre recreatiu del municipi, està situada al sud-est del nucli històric. La delimiten la carretera de Terrades i els carrers del Ramal, de Sant Quirze i de la Força.

Les obres d'urbanització han permès suavitzar lleugerament el pendent que tenia abans la plaça del Ramal, amb l'objectiu de millorar-ne la funcionalitat i la celebració de petits esdeveniments. A més, se n'ha prioritzat l'ús per a vianants, restringint-ne l'accés rodat, i posant així de relleu el paper de la plaça com a punt d'accés al nucli medieval i el castell.

D'entrada, es van arrencar aquells paviments i mobiliari urbà que hi havia abans a la plaça. Després, se n'han replantejat els nivells i s'han renovat totes les instal·lacions i serveis (sanejament, aigua, electricitat, telefonia, previsió de fas, enllumenat públic i reg).

Les obres d'urbanització han permès crear un nou graonat a la plaça del Ramal, amb una pavimentació en quadrícula que combina paviments de formigó i lloses de pedra granítica. Per últim, també s'han reparat els murs existents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook