Telefónica ha posat en marxa la fibra òptica a Pedret i Marzà, Pau i Vilamaniscle. El servei bene?ficiarà 700 habitatges i els comerços i empreses de les tres poblacions.

Els treballs asseguren una xarxa que suporta augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixen i sense haver de realitzar nous treballs.

A més, l'accés a la fibra òptica assegura, informa Telefónica, que en un futur pròxim la xarxa mòbil 5G pugui posar-se en marxa amb plena garantia de qualitat. El teletreball ha suposat en el darrer any un increment del consum.

El director de Grans Comptes i Administracions Públiques de Telefónica a Catalunya, Jordi Giné, ha explicat que «la fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió» però des de la companyia consideren que «la digitalització cada vegada és més essencial».

L'alcalde de Pedret i Marzà, Daniel Valencia, destaca que amb l'arribada de la fibra òptica s'ofereix una major oferta de connectivitat al veïnat, que, a més, es complementa amb la cobertura mòbil 5G que recentment la companyia també ha posat en funcionament al municipi.