L’Ajuntament de Roses promou nou rutes en bicicleta: «Roses Ride: nou rutes per descobrir Roses i el seu entorn practicant ciclisme». Els itineraris es poden conèixer des del web www.visit.roses.cat.

Es tracta d’un nou producte turístic consistent en informació detallada sobre les rutes que són aptes per a diferents modalitats de ciclisme: tres rutes de BTT, tres de bicicleta de carretera i tres de rutes gravel (que combina BTT i carretera).

L’Àrea de Turisme de Roses ha treballat en aquest nou producte durant els darrers mesos, amb l’objectiu d’oferir als visitants amants de la pràctica del ciclisme un ampli ventall de recorreguts. Totes les rutes han estat dissenyades per professionals d’aquesta disciplina i validades pels diferents municipis i parcs naturals per on transcorren.

Els itineraris són: Test Gravel Roses - Aiguamolls Empordà, Cross Gravel Roses – Cap de Creus, Gravel Roses – Albera, BTT Roses – Vilaüt, BTT Roses – Serra de Rodes, BTT Roses – Cap de Creus, Roses - Cap de Creus (carretera), Roses - Les Salines (carretera) i Roses Transfronterera (carretera).

D’aquesta manera, a través de la web, a l’apartat Descobreix- Rutes en bicicleta, els usuaris accedeixen a una descripció de cada ruta (disponible en català, castellà, francès, anglès i alemany), al mapa i a la corba de nivell de cada recorregut, així com a l’arxiu GPX per descarregar i introduir al seu dispositiu GPS.

Les noves nou rutes ciclistes, a més, s’incorporaran en les properes setmanes a la web i a l’app Natura Local, on ja figuren activitats diverses per visitar la població, com rutes per fer practicant senderisme, amb informació detallada sobre els punts d’interès que es troben al llarg de cada itinerari escollit.