La víctima, que ara té 19 anys, va interposar una denúncia contra la seva mare biològica el 2017. Els presumptes fets, que inclouen abusos sexuals, maltractaments i vexacions, haurien tingut lloc a Roses entre el 2008 i el 2009, quan la víctima tenia 8 anys.

L’Audiència de Girona ha jutjat finalment el cas, després d’un primer intent a finals de 2019 en què es va suspendre perquè un dels testimonis no es va presentar. L’acusada, que nega tots els càrrecs, s’enfronta a 22 anys de presó. El pare biològic, que hauria participat en els fets, no podrà ser jutjat perquè va morir.

Les acusacions asseguren que durant el temps que la víctima i el germà van conviure amb els seus pares biològics, van estar sotmesos a tota mena de vexacions. De fet, la víctima va explicar que de forma habitual els pares la duien a casa d’un home, del qual va fer una descripció física, i que abusava d’ella a canvi de drogues que consumien els seus progenitors. «M’hi duien molt sovint, i ells intercanviaven drogues i llavors els meus pares marxaven i ell em violava», va explicar la víctima. «A vegades els donava diners i de vegades droga». 

Segons va indicar, la mare es dedicava a la prostitució, i quan en alguna ocasió havia dut algun client a casa, l’havien obligat a mirar mentre practicaven sexe.

«Els maltractaments eren habituals: si els venia de gust picar-nos, ho feien, fos l’hora que fos», va relatar. A més, també va explicar que els feien anar a buscar menjar caducat dels contenidors dels supermercats, que llavors els feien menjar. «Si trigàvem gaire a menjar, ens feien posar de quatre potes». 

Tant ella com el germà van manifestar haver viscut diversos episodis de vexacions, com ara obligar-los a presenciar les relacions sexuals entre els progenitors, o fer-los desfilar despullats amb talons. També els feien recollir ferralla que buscaven entre vaixells abandonats del port.

Una altra de les vexacions que va descriure consistia a ruixar-li el cabell amb líquid insecticida, una acció que va repetir-se en diverses ocasions i que li va provocar molt dolor i ferides al cap que encara arrossega.

A conseqüència de tots els maltractaments, la víctima ha patit seqüeles psicològiques i té «repugnància» als homes.

La mare ho nega tot

L’acusada va negar rotundament tots els episodis que van relatar els dos germans i va assegurar que «tot és fals». Durant la seva declaració, va indicar que «mai he tocat als meus fills», i que «no tinc ni idea» de per què la filla l’ha denunciat. De la mateixa manera, va negar que es dediqués a la prostitució:«treballava de cambrera i netejava apartaments», va assenyalar. També va descartar haver-se drogat mai. 

Un cop van declarar els fills en situació de desemparament, assistia a les visites de forma periòdica. «Ells estaven la mar de contents i feliços», va dir. De sobte, les visites es van acabar i els menors van anar a viure amb la família d’acollida, on encara romanen.

La processada s’enfronta a 22 anys de presó per un delicte de maltractament habitual, quatre delictes de mals tractes en l’àmbit familiar, un delicte d’exhibicionisme i provocació sexual continuat, un delicte de corrupció de menors i un delicte d’abusos sexuals a menor d’edat en comissió per omissió. El judici ha quedat vist per a sentència.