Els Mossos d’Esquadra han detingut a Castelló d’Empúries un conductor que va cometre un rosari d’infraccions. L’home, un bolivià de 48 anys, conduïa begut tot i tenir el permís suspès fins al 2029.

Els Mossos van arrestar l’infractor després que ell mateix s’accidentés mentre circulava ebri per la C-260. L’home, que ja té antecedents, va sortir de la calçada i va xocar contra la tanca del voral. Quan els agents van arribar al lloc, estava del tot desorientat –sobretot perquè anava borratxo- i tot i que el cotxe li havia quedat destrossat, volia tornar a agafar-lo.

Els Mossos, després d’enretirar el vehicle fins a un lloc segur per evitar que obstaculitzés el trànsit, li van fer la prova d’alcoholèmia i el resultat va ser taxatiu. L’infractor va marcar una taxa de 0,79 mg d’alcohol per litre d’aire expirat (és a dir, per sobre del límit penal).

A més, els Mossos també van veure com el cotxe no tenia ni assegurança ni tampoc la ITV en vigor. Per aquest motiu, els agents van detenir l’infractor per tres delictes. Un contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol amb resultat d’accident, i dos més per agafar un vehicle amb el permís suspès temporalment per resolució judicial.

El detingut, a qui li consten antecedents per fets similars, va passar el dia 11 de juliol davant el jutjat en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.