La Policia Local de Castelló d'Empúries ha recuperat una llanxa robada a Cadaqués que estava mig desballestada en un rec d'Empuriabrava.

Els fets van tenir lloc ahir, quan la Policia de Medi Ambient patrullava per la platja de la Rubina va rebre l'avís de treballadors del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter que havien localitzat una llanxa en un rec.

Els empleats estaven feinejant per la zona i van alertar la policia d'aquesta embarcació que es trobava a la zona i a la sorra.

En veure l'estat de l'embarcació, els agents de la Policia Local que estan a càrrec de medi ambient van comprovar la matrícula de la llanxa i van confirmar que estava robada.

Segons fonts del cos, pertany a un francès que està a Cadaqués i a qui li van robar el dia 10 d'agost.

Des de llavors, no se'n sabia res de la barca que ara ha aparegut a prop de la Rubina i que entre altres peces robades, no tenia el motor.

Davant dels fets, la policia va instruir les diligències de recuperació i van contactar amb el propietari, a qui se li va lliurar l'embarcació.

Varada a la platja

Aquesta matinada també hi ha hagut un altre fet relacionat amb una altra embarcació, però no sostreta.

En aquest cas una barca que ha quedat varada a la sorra de la platja perquè pels motius que sigui no ha anat en direcció els canals sinó a la Rubina.

Per aquest motiu, s'ha activat la Policia Local amb la seva unitat de Medi Ambient i Salvament Marítim. Els dos tripulants han esperat que arribessin els serveis d'emergència. Un cop allà, la Salvamar Castor l'ha desvarada i posteriorment, l'ha traslladat cap a Empuriabrava. Els ocupants també eren francesos, asseguren des del cos policial.

L'embarcació varada a Castelló Salvament Marítim