Els hotels de Figueres han fregat la plena ocupació el mes d'agost i gairebé el 75% el juliol i la primera quinzena de setembre.

Les dades del balanç turístic reflexen també una ocupació al voltant del 60% en els apartaments turístics.

Els visitants principals han estat francesos, holandesos, belgues i provinents de l'estat, sobretot de Barcelona i Madrid.

Per la seva banda, segons les dades facilitades per l'Ajuntament, els restaurants de la ciutat també han tingut un molt bon nivell d'ocupació, sobretot durant el mes d'agost.

Des del govern municipal remarquen que són "unes xifres que conviden a l'optimisme tenint en compte les limitacions per la pandèmia".

El repte està en la desestacionalització turística tot i que ja es treballa per consolidar una nova oferta de productes turístics amb les noves rutes enogastronòmiques, les visites dalinianes o les visites a l'església de Sant Pere, han informat.

El regidor de Turisme, Alfons Martínez, explica que “son unes bones dades tenint en compte la situació i ens animen a millorar la nostra oferta de la mà del sector. Estem convençuts que el turisme cultural -que és el tenim- s'incrementarà en els propers mesos”