L'Ajuntament de Figueres ha demanat a l'Estat que s'incrementin els combois de Trens d'Alta Velocitat (TAV) prequè actualment estan saturats i comporten un problema per als usuaris habituals. Demanan a la Generalitat que defensi la necessitat d'incrementar el nombre de combois.

La saturació dels trens d'alta velocitat i els problemes amb els de mitja distància es van posar sobre la taula en el ple celebrat ahir. El regidor no adscrit, Carles Arbolí, va recordar que abans de la pandèmia "hi havia una circulació de 17 trens per sentit entre Figueres-Girona-Barcelona" i en aquest moment són 9 en els dies laborables. Els trens van plens i "usuaris habituals que estaven fidelitzats han de retornar a l'ús del vehicle privat".

A més, remarca que es fa difícil defensar que es pot viure a Figueres i treballar a Barcelona per la dificultat d'utilitzar el transport públic que va saturat.

L'alternativa al tren d'alta velocitat és el de rodalia. Arbolí es queixava que "encara és del segle passat" i no es converteix en una bona opció. Per això va demanar al govern local que parli amb Renfe.

El segon tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials, Empresa i Ocupació i Formació i Indústria, Jesús Quiroga, va explicar que han tingut converses amb el secretari d'Infraestructures que considera que hi ha un transvasament de passatgers als mitja distància.

Per l'Ajuntament això no és així. Davant la visió estatal posa de manifest que els ajuntament s'han de queixar per les males connexions però "el departament de Territori no pot estar aliè a aquesta situació" i va deixar clar que creuen que la Generalitat ha d'apretar Adif, a Renfe i i que entengui que el TAV ha d'estar dimensionat, que ha de defensar el corredor mediterrani. Apuntava que justament feia una estona havien reservat billets per l'endemà i els trens ja estaven saturats. Els trens estan saturats, el teletreball està acabant i demanen a la Generalitat que reclami millorar la situació.