L’Ajuntament de Figueres entregarà la Fulla de Figuera de Plata del 2021, un reconeixement de ciutat, a la periodista Anna Teixidor Colomer i la del 2020 a l’Hotel Restaurant Duran.Els reconeixements s’entregaran el Dia de la Ciutat, diumenge, en un acte al Teatre El Jardí, a les onze del matí.

Durant la celebració es lliuraran els reconeixements de l’any passat i de l’actual perquè amb la pandèmia no es va celebrar.

Anna Teixidor és periodista, llicenciada en Humanitats i Periodisme, i doctora en Comunicació Social. Es considera que ha esdevingut «un referent femení en el periodisme d’investigació amb una mirada que ens fa reflexionar sobre realitats de la nostra societat i el moment present, sense haver decuidat la seva vinculació amb la ciutat de Figueres, amb magnífics treballs sobre la nostra història».

L’Hotel Restaurant Duran té els orígens al 1910 i avui és un referent a la ciutat. Ha estat freqüentat per personatges il·lustres, un dels més importants Salvador Dalí.

Altres guardons que s’entregaran son: Fill predilecte (Jaume Guillamet i Montserrat Mauné); Filla adoptiva (Maria Pilar Tavera i Antònia Solsona); Medalla al mèrit esportiu en categoria de plata (Club Tennis Taulai Consell Esportiu Alt Empordà); Ciutadana d’Honor (Emilia Pla); Reconeixement Ciutadà (treballadors dels Plans d’Ocupació de l’Ajuntament i del de la Generalitat, Carolina Anieto, Bibiana Buscató, Ángeles Rojas, Blanca Garcia; Medalla d’Or de la Ciutat (parròquia de Sant Pere).

A les sis de la tarda al mateix Teatre Municipal El Jardí hi tindrà lloc un concert a càrrec de la Jove Orquestra de Figueres i la Orquestra Versàtile del Casino Menestral per a celebrar el dia de la Ciutat.