L’Ajuntament de Roses ha assolit l’endeutament zero a data 9 de novesmbre després d’aprovar l’amortització de l’últim crèdit que el consistori tenia vigent, per un import de 400.599,45 euros. Segons l’alcalde, Joan Plana, és fruit de la bona gestió i «es tradueix en el fet que l’Ajuntament pugui gestionar i planificar amb molta més llibertat els seus recursos per continuar avançant en projectes de futur».

L’alcalde i el regidor d’Economia i Hisenda, Marc Danés, van signar ahir el decret que amortitza la darrera línia de crèdit que l’Ajuntament tenia contractada. 

En els darrers deu anys s’ha anat progressivament amortitzant un deute de 24.897.384 euros i no s’ha concertat cap nova autorització de crèdit. 

L’alcalde remarca que «el 9 de novembre de 2021 serà una data important per al municipi» perquè «assolim una fita gens senzilla, tal com demostra la situació que viuen moltes entitats del nostre país». 

El regidor d’Hisenda, Marc Danés, ha destacat que «l’esforç dut a terme per aconseguir la fita que representa l’amortització de 25 milions d’euros de deute en tan sols 10 anys, fita que s’ha aconseguit sense deixar de fer noves inversions ni d’oferir nous serveis i sense apujar els impostos ni les taxes municipals»

«Un esforç que ha estat col·lectiu per part de tots els grups polítics que els darrers anys han governat el municipi i també per part de la feina i gent feta des del Departament d’fEconomia i Hisenda de l’Ajuntament» manifesta el regidor d’Hisenda. 

Des de fa anys Roses s’ha convertit en una de les poblacions amb una economia sanejada que els ha permès continuar fent inversió alhora que s’ha anat eixugant el deute. L’Escala és una altra de les poblacions amb poc endeutament.