Recordar a través de les joguines. És el projecte en el qual treballen alumnes de l'IES Ramon Muntaner de Figueres en col·laboració amb el Museu del Joguet i l'Associació de malalts d'Alzheimer de Figueres per ajudar a persones amb alzheimer a recordar.

Un grup de 15 alumnes han realitzat visites al museu per conèixer com eren els jocs i joguets d'abans i elaborar un material fotogràfic que es pugui utilitzar en les sessions amb persones usuàries de l'Associació de malalts d'Alzheimer de Figueres.

L'objectiu és explorar i treballar totes les possibilitats emocionals i cognitives dels joguets i de la música amb persones que tenen la malaltia.

El joc pot acabar esdevenint una eina per treballar records autobiogràfics i de la memòria. Explorar-ho forma part d'aquest projecte que també estableix una relació de suport mutu entre els joves estudiants i les persones amb Alzheimer.

Els departaments de castellà, català i plàstica de l'Institut Muntaner estan treballant conjuntament per introduir el concepte joguet a les dinàmiques de classe. L'alumnat, a més de descriure i presentar les seves joguines preferides i descobrir joguines antigues, ha començat a preparar un material divers, en col·laboració amb el Museu del Joguet de Catalunya.