L’Ajuntament de Roses ha tancat l’any 2021 amb una xifra rècord pel que fa als fons municipals destinats de manera directa a l’àre a d’Acció Social. La suma del pressupost aprovat inicialment, més les modificacions de crèdit realitzades al llarg de l’any per atendre les necessitats sorgides arrel de la crisi per la Covid-19, fan tancar l’exercici amb una despesa total en aquesta àrea d’1.211.099 euros.

La xifra supera la del tancament del pressupost de 2020, que eren 1.018.099 euros. Es tracta d’una de les inversions més «pobres» en matèria de serveis socials de tot l’Estat, segons un informe publicat aquesta setmana, però que des del consistori asseguren que es tracta d’una xifra que «també suposa una inversió rècord per a l’atenció directa dels serveis socials municipals».

Així, la suma dels dos exercicis econòmics (2020 i 2021) eleven la mitjana de despesa municipal per càpita en acció social fins als 55 € per habitant i any.

Des del consistori asseguren que altres àrees municipals han vist també augmentades les seves dotacions econòmiques per atendre necessitats originades directament per la pandèmia.

És el cas de l’àrea de Promoció Econòmica, que al llarg d’aquests dos anys ha incorporat nombroses partides destinades a subvencionar la compra de material sanitari o la digitalització necessària per als establiments.