Aquest 2022 serà l’any d’inici de les obres de millora i modernització del carrer Empordà de Vilafant. L’empresa Girod Services és l’adjudicatària dels treballs per 603.087,14 euros, i que es preveu que comencin aviat i durin uns deu mesos. «Es tracta d’uns treballs importants que ens permetran modernitzar aquesta via i renovar també tots els serveis, d’aquesta manera posem el dia aquest punt del nostre municipi. La nostra intenció és que el carrer Empordà sigui un espai més amable pel ciutadà amb una remodelació semblant a les que hem fet en altres punts com per exemple al carrer Figueres», destaca l’alcaldessa, Consol Cantenys.

Les obres es finançaran amb dues anualitats, una prevista del 2021 de 131.629,91 euros que corresponen al primer tram i una altra de 471.457.23 euros prevista en els pressupostos del 2022.

El projecte permetrà soterrar els serveis de telefonia i electricitat d’aquesta via així com també la renovació de l’enllumenat i la xarxa d’aigua. Uns treballs que també dotaran aquest carrer d’una nova xarxa d’aigües pluvials. Es canviarà el paviment tant de la calçada com de les voreres i es crearà un carril bici que seguirà l’estètica dels altres trams existents a Vilafant.

La intenció és crear una via amable per als vianants amb vegetació mediterrània. Aprofitant els treballs, es millorarà la senyalització i es dotarà a la via d’aparcament en horitzontal. El projecte també preveu millorar un tram del carrer Espolla, una de les vies perpendiculars.