Agents de la Policia de la GeneralitatMossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 3 de febrer un home de 22 anys, per un delicte contra la seguretat viària per conducció temerària, per conduir sense haver obtingut mai el permís de conduir i per un delicte de desobediència i atemptat contra els agents de l'autoritat. Els fets van passar el mateix dia 3 en un control de documentació que una patrulla de trànsit havia establert al quilòmetre 41,5 de la Carretera N-260, dins del terme municipal d'Avinyonet (Alt Empordà).

Els fets van passar el dia 3 de febrer en un control de documentació que una patrulla de trànsit havia establert al quilòmetre 41,5 de la Carretera N-260 a Avinyonet. Pels volts de les dotze del migdia els Mossos de l’Àrea Regional de Trànsit(ART) van fer aturar el conductor d’una motocicleta, però aquest va fer cas omís dels agents i va fugir de manera temerària en direcció Vilafant. Ràpidament, van iniciar un seguiment fins que el van interceptar davant de l’Ajuntament. Quan van fer la identificació del conductor, van sospitar que podia estar sota la influència d’alguna substància. En fer-li la prova de drogues va donar positiu en marihuana. A més, no tenia carnet.

El dia 6 van denunciar un altre conductor a Navata que també circulava per l’N-260 i a qui van enxampar circulant amb la roda rebentada. El van seguir i finalment el van aturar, en fer-li la prova d’alcoholèmia va donar una taxa de 0,68 i el van denunciar.