Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dissabte 12 de març un camioner que circulava per l'AP-7 amb una taxa d'alcoholèmia vuit vegades superior a la permesa.

Els agents es trobaven fent un control preventiu a l'N-II a l'altura de Borrassà quan van rebre l'avís que un camió circulava per l'AP-7 de forma erràtica envaint la carretera de costat a costat. En dirigir-se a l'autopista, van localitzar el camió que conduïa fent ziga-zagues, i fins i tot va estar a punt de col·lidir amb el vehicle policial quan li feien senyals perquè s'aturés.

Els agents li van fer la prova d'alcoholèmia i van donar un resultat positiu d'1,28 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, és a dir, 8 vegades superior al límit permès. El camioner es va negar a fer una segona prova.

L'home, de 35 anys, va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir en estat etílic.

Un altre camioner amb una taxa 5 vegades superior

Dos dies més tard, al voltant de les onze de la nit, agents de trànsit van saber que un camió havia patit un accident a la carretera GI-500, al seu punt quilomètric 0,1, dins el terme municipal de la Jonquera. Concretament, un camió de 40 tones havia sortit de la via col·lidint amb la tanca lateral de la carretera.

 Quan els mossos van arribar al lloc dels fets, van comprovar que el conductor estava il·lès però que presentava clara simptomatologia de trobar-se en estat d’embriaguesa. Els mossos li van fer la prova de detecció d’alcohol amb el resultat de 0,79 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, és a dir, més de 5 vegades superior al límit permès.

 Els mossos el van denunciar penalment i van immobilitzar el vehicle. El conductor haurà de comparèixer davant del jutge quan sigui requerit.