Un presumpte lladre ha mort atropellat a l'autopista AP-7 a Bàscara quan fugia dels Mossos d'Esquadra.

La policia seguien el vehicle on anaven els presumptes lladres després de l'avís d'un intent de robatori a un camió l'àrea de servei de Garrigàs.

El succés s'ha produït cap a un quart de set quan els Mossos han rebut l'avís d'un camioner que alertava que havia vist com uns individus estaven intentant robar en un camió aparcat a l'àrea de servei de Garrigàs.

Arran dels fets, s'han desplaçat a lloc i han vist com una furgoneta -que podria ser robada- fugia i sortia per la sortida 6. Després de fer un tros contra direcció, s'han tornat a reincorporar a l'autopista en sentit sud en veure que els perseguien.

Finalment, els lladres s'han aturat a l'altura del quilòmetre 40,5 de l'autopista en sentit Girona, han baixat del vehicle, han travessat la via i en traspassar la mitjana un d'ells ha estat envestit per un camió que anava en direcció França.

Arran del succés i malgrat l'actuació dels efectius d'emergència, aquest presumpte lladre -d'entre 25 a 30 anys- ha mort. El cos s'ha traslladat a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona per fer-ne la identificació.

Un altre lladre que anava amb ell ha aconseguit escapar.

Els Mossos han obert una investigació per aclarir tot el que ha passat, d'una banda, l'accident i l'altra, l'intent de robatori tipus teloner a l'àrea de servei de l'Empordà, a Garrigàs.

Arran de la incidència, s’han activat diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques).

Un sol carril

Quant a l’afectació viària, en sentit França només hi havia un carril obert. La circulació s’ha normalitzat dues hores després, cap a un quart de nou, segons el Servei Català de Trànsit.