Tres emprenedors, dos de Roses i un de Vilafant, han engegat un projecte per facilitar l’entrada dels artistes plàstics al criptomercat, una manera de crear les llicències i comercialitzar les obres. Els empresaris han creat NFT Empordà perquè artistes clàssics, pintors i escultors, puguin crear i comercialitzar l’art digital.

Des de l’empresa els assessoren perquè puguin convertir les seves obres en NFT (Non Fungilble Token). Es tracta de permetre comprar i vendre la propietat d’articles digitals únics i poder fer el seguiment de qui els té. S’assigna un certificat digital d’autenticitat, una sèrie de dades que no es poden modificar i garanteixen tant que és autèntic, es registra el valor i totes les adquisicions o transaccions que es facin, i també al seu autor.

NFT Empordà desenvolupa una estratègia per a cada artista que inclou totes les fases del procés d’entrada en el criptomercat: el creatiu, el tecnològic, la promoció i la venda.

El primer projecte que tenen entre mans és el llançament de la Veitorr Faces Collection, una col·lecció de més de 1000 cares úniques, creació de l’artista empordanès Josep Antoni Esteve iTorres, de nom artístic Veitorr. Cadascuna de les cares de la col·lecció és única i és el resultat de la cerca pràcticament científica de l’expressivitat humana a través de la deformació. Aquesta col·lecció sortirà a la venda aquest mes d’abril en el marketplace OpenSea, convertint-se en la primera col·lecció d’aquestes característiques en posar-se a la venda en el criptomercat.

La creació de NFT Empordà sorgeix en el marc del creixement exponencial del mercat del criptoart i dels NFTs. Aquest mercat ha permès donar visibilitat a molts artistes emergents