Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes i una dona per dos robatoris violents en un sol dia -en 10 minuts diferència- a la via pública a Figueres. Els dos homes han ingressat a presó.

En un d'ells van assaltar una dona amb mobilitat reduïda i li van robar el collaret d'or. Una joia que una lladre va vendre en un establiment de compravenda d’or de la ciutat.

La detenció es va fer el dia 23 de juny per part d'agents de la comissaria de Figueres. Els arrestats són dos homes i una dona, d’edats compreses entre els 24 i 30 anys a qui s'acusa de ser presumptes autors de dos delictes de robatori amb violència i intimidació. A més, a la dona també se l’acusa un delicte de receptació.

Els fets es remunten al passat 13 de juny quan es van produir dos robatoris amb violència i intimidació, en només 10 minuts de diferència, al carrer Sant Pau de Figueres. En tots dos casos, els assalts els va perpetrar un grup de tres persones, dos homes i una dona.

El primer dels fets va succeir quan una dona, amb mobilitat reduïda i que necessitava un caminador per desplaçar-se, va ser abordada per un home que la va empènyer dins el portal, la va fer caure i li va sostreure amb violència el collaret d’or.

Només 10 minuts després, els lladres van abordar un noi, al qual van fer caure del patinet per robar-li.

Arran d’aquests fets, els Mossos de la unitat d’investigació de Figueres van iniciar les gestions per identificar i localitzar els autors del fets. Finalment, el passat dia 23 van localitzar-los i detenir-los.

També van saber, segons informa el cos policial, que la dona detinguda havia venut el collaret d’or robat en el primer assalt en una botiga de compravenda d’or de Figueres. Per aquest motiu, també se l’acusa d’un delicte de receptació.

Els detinguts, amb antecedents, van passar l’endemà a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs per la dona i l’ingrés a presó dels dos homes.