L’Ajuntament de Figueres condemna l’agressió denunciada per un grup de ballarins del festival de dansa ‘Figueres de mou’ i diu que actuaran amb «la màxima contundència».

En un comunicat penjat a les xarxes socials, el consistori afirma que fets com aquest són «inadmissibles» i que «no es poden tolerar en una societat democràtica».

En aquest sentit, asseguren que Figueres ha de ser una ciutat «lliure d’agressions» i que actuaran perquè «no quedi impune». A més, detallen que han ofert suport i acompanyament als afectats a través del Servei d’Atenció Integral (SIAD).

Els fets, segons van relatar els ballarins agredits, van passar diumenge al vespre. Els artistes, que formen part de la companyia madrilenya Eyas Dance Project i la italiana Ivonna, tornaven de sopar quan es van trobar amb un grup d’adolescents.

Els joves van reconèixer un dels ballarins i el van començar a empènyer dient-li: «Mireu, és el maricón que ballava!». Quan els artistes van intentar allunyar-se’n, els joves els van agredir amb cops i puntades de peu, i fins i tot van amenaçar amb una navalla i perseguir un altre noi que va intentar ajudar-los.

El festival de dansa i arts en moviment ‘Figueres es mou’ es va celebrar aquest cap de setmana passat a la capital de l’Alt Empordà. En aquesta novena edició, va portar una quinzena d’espectacles als carrers i places de la ciutat. Entre els qui van actuar diumenge, hi havia els madrilenys Eyas Dance Project (amb la coreografia ‘Júpiter + Jaguar’) i el duo italià Ivonna (amb l’espectacle ‘Manbuhsa’).