Els serveis d'emergència busquen a la badia de Roses un pescador de 81 anys que ahir va anar a pescar amb una barca llogada. L'embarcació va aparèixer a la deriva i es va donar l'alerta de la desaparició.

L'home és un ciutadà alemany de 81 anys que ahir mateix havia llogat la barca a Empuriabrava. La mateixa empresa va trobar la nau a unes quatre milles del sud de Roses i sense ningú a dins.

Van alertar dels fets i es va muntar el dispositiu de recerca. Aquest va començar cap a les set del vespre i els efectius durant la recerca van pentinar la costa i la zona on va aparèixer l'embarcació i quan ja va fer-se de nit, es va suspendre amb resultat negatiu.

A l'interior de l'embarcació només hi van localitzar els estris de pesca i cap senyal del pescador. Es tem que va caure a dins de l'aigua.

En la recerca hi van participar els diversos cossos d'emergències: Salvament Marítim, Bombers, Mossos d'Esquadra, els GEAS de la Guàrdia Civil i Protecció Civil de l'Escala.

Aquest matí s'ha reprès la recerca i a més de mitjans terrestres i marítims i també hi ha helicòpters.

Salvament Marítim ha activat dues Salvamar -Anilam i Castor- i l'helicòpter aquest matí i asseguren que es pentinarà tota la zona de la badia de Roses novament i també la dels canals d'Empuriabrava fins a l'Escala.

Per part dels Bombers, hi tenen un helicòpter amb els GRAE i un sanitari, dues embarcacions, la unitat subaquàtica i tres dotacions terrestres.

El Centre de Comandament s'ha instal·lat al port de Roses i des d'aquí es va decidint l'evolució de la recerca.