L’Ajuntament de Darnius i el Consorci Salines Bassegoda organitzen dues activitats per difondre la biomassa forestal com a recurs energètic sostenible i determinant per a l’adaptació de les àrees rurals al canvi climàtic.

Així, en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, i amb la col·laboració de la Diputació de Girona i de l’empresa Forestal Empordà, s’han organitzat dues activitats. Per una banda, la xerrada La biomassa dels nostres boscos. Element clau en el context de canvi climàtica càrrec de l’enginyera de la Diputació de Girona Remei Aldrich, el proper dijous dia 29, a les 19 h, a la Sala la Concòrdia de Darnius.

D'una altra banda, una jornada de portes obertes a la planta de biomassa de Forestal Empordà, també a Darnius, el dissabte, 1 d’octubre, a partir de les 10 h del matí, i fins a les 13 h, amb visita guiada cada hora.

El Consorci Salines Bassegoda és una entitat pública de 17 municipis de l’Alt Empordà que treballa per la preservació i la revalorització de l'economia, el paisatge, la cultura i la natura del territori que l’integra, al nord dels grans eixos d’infraestructures de la comarca. Formen el Consorci els municipis d’Albanyà, Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i Les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, La Vajol, Lladó, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades i Vilanant.