El Consorci del Port de Portbou va aprovar en l'última reunió de la Junta Rectora, celebrada recentment, el pressupost per a la licitació de les obres de construcció dels edificis de Marineria i de serveis, que es troben actualment en estructures provisionals. L'objectiu, d'acord amb l'alcalde de la població Xavier Barranco, és «acabar de dotar un port esportiu, que ja és important i modern, dels serveis que li calen per a la seva magnitud».

La propietat és d'un consorci on participen la Generalitat, el Club Nàutic i l'Ajuntament. La publicació de la licitació ha de ser imminent, fet que hauria de permetre iniciar les obres entre desembre i gener, segons Barranco, que també explica que «l'ideal» seria que estiguessin

acabades abans de la temporada d'estiu de 2023. Barranco manifesta que les obres s'han anat retardant en els anys per motius econòmics. L'últim cop va ser la pandèmia. A més, explica que s'ha detectat un canvi en el model d'ocupació i de compra de combustible després de la pandèmia: «Ara es fan sortides més curtes i, per tant, hi ha menys càrregues de combustible», tot i que, en canvi, sí que hi ha més amarraments.

La instal·lació compta actualment amb gairebé 200 punts d'amarratge, «sempre plens a vessar», i per aquest motiu s'estudia la possibilitat de col·locar un pantalà provisional només per a l'estiu. Una altra novetat que previsiblement tindrà la temporada vinent és la instal·lació d'una nova escola de submarinisme i d'una base de perfeccionament de Kayak surf, que ja existeix al poble, però està emplaçada en una platja. Des de l'Ajuntament, expliquen que veuen favorablement la millora dels serveis del port per l'impacte econòmic que genera. Pel que fa a l'impacte ambiental, l'alcalde explica que es prenen mesures com «un nivell de reciclatge pràcticament al 100%» o la cura respecte als residus generats pels olis, i els productes de neteja dels cascos.