L’Ajuntament de Roses prioritzarà la millora dels equipaments públics, del transport i la seguretat al barri de Santa Margarida després de realitzar una enquesta entre els veïns per conèixer la realitat social del barri i les percepcions dels veïns.

Al sector hi conviuen residents de 18 nacionalitats diferents. Té un índex d’atur del 22%, superior a la resta del municipi que és del 13%.

El 30% presenta dificultats de pagament dels deutes hipotecaris, lloguer o subministraments. Un 29% de la població percep poca seguretat al sector.

Són algunes de les dades que s’han conegut a través de l’estudi que també conclou que una alta coexistència i diversitat de població resident, una manca d’equipaments municipals i poca presència de l’administració al barri, i el poc teixit associatiu existent.

L’estudi es va iniciar fa uns mesos amb la realització d’una enquesta porta a porta en què participaren 201 habitatges. Van contestar l’enquesta un total de 463 persones, cobrint un 19% de la població empadronada a Santa Margarida. El 88% dels enquestats resideix tot l’any a l’habitatge.

La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses, Esther Bonaterra, ha explicat que « partir d’ara i donat el gran nombre d’aforament i de persones inscrites per formar part del Consell de Barri, es preveu engegar accions comunitàries partint de les necessitats sentides per part dels veïns i veïnes, amb l’objectiu d’empoderar a la ciutadania, fer-la copartícep de les decisions que afecten al barri i millorar, així, la convivència».

L’Ajuntament espera impulsar millores en equipaments públics, reforçar les mesures de seguretat del barri i millorar la xarxa de transport públic. També es pretén reforçar el teixti associatiu i impulsar festes i trobades veïnals.