Detenen per homicidi imprudent el conductor del cotxe implicat en l'accident mortal de Saus

Ha mort un motorista de 51 anys en el xoc frontal amb el turisme

Els dos vehicles implicats en el xoc frontal on ha mort un motorista a Saus

Els dos vehicles implicats en el xoc frontal on ha mort un motorista a Saus / Anti-radars Garrotxa

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadrahan detingut per homicidi imprudent el conductor del cotxe implicat en l'accident mortal de la GI-623 a Saus i on ha perdut la vida aquest matí un motorista aquest matí. L'arrestat és un jove de 18 anys.

El sinistre viari ha tingut lloc poc abans de les set del matí i ha consistit en un xoc frontal d'un cotxe i una motocicleta. El motorista ha mort a l'acte, la víctima mortal era un veí de l'Armentera, L.M.J. de 51 anys.

Els ocupants del cotxe per la seva banda han resultat ferit lleus, però no han requerit traslladat a l'hospital, segons el Servei Català de Trànsit. El conductor ha quedat atrapat a dins del cotxe i els Bombers l'han hagut d'extreure.

Els Mossos de Trànsit investiguen les causes de l'accident, que ha tingut lloc a la GI-623 a l’altura del punt quilomètric 7,1.

Investigació

L'accident mortal s'ha produït per la invasió del carril contrari per part del cotxe. Cosa que ha provocat el xoc frontal amb la moto, que ha quedat dividida en dos arran del fort impacte. Finalment, els agents després de la investigació han arrestat el conductor del cotxe i l'acusen de ser presumpte autor d'un homicidi imprudent. Els Mossos també li han practicat les proves d'alcohol i drogues. En la d'alcoholèmia ha marcat però una taxa (0,12 mg/l) que es considera negativa, ja que era inferior a la màxima permesa (0,25 mg/l).

En el lloc dels fets hi han actuat diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions de Bombers, i tres ambulàncies del SEM-.

Arran de la incidència s'ha hagut de tallar la GI-623 en tots dos sentits de la marxa. La situació viària s'ha normalitzat cap a tres quarts de deu, gairebé tres hores després dels fets.

Cinc morts a les carreteres

Aquesta és la cinquena persona que mor en un accident de trànsit en via interurbana gironina des de principis d'any.

El de Saus és també el segon accident mortal de la setmana a les comarques de Girona. El dimarts una veïna de Blanes de 47 anys va morir atropellada per un autobús a Blanes. Aquest va ser un sinistre mortal en via urbana. Un tipus de vies que malauradament ja acumulen cinc morts enguany. Per tant, en total, ja s'han hagut de lamentar 10 morts en accidents de trànsit a la província des de principis d'any.

Mentre que a Catalunya, aquesta nova víctima mortal eleva a 57 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana. D'aquestes, 17 eren motoristes. D'aquests, tres han perdut la vida a les comarques de Girona des d'inicis de 2023.