Fins a 30 detinguts en l'operació contra una banda de tràfic d'haixix per mar amb ramificacions a Roses

Els Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera han fet 11 entrades en punts d'Osona i la resta de Catalunya

La banda es dedica al transport marítim amb narcollanxes de l'haixix cap a la costa catalana

Les imatges de l'operació policial contra una banda de tràfic d'haixix

Eva Batlle

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària han desplegat de matinada una operació policial contra una organització criminal que introduïa haixix a Catalunya des del Marroc.

L'epicentre del dispositiu és la Catalunya Central -Osona- però també hi ha ramificacions a les comarques gironines. Concretament, s'ha fet una entrada a Roses.

Els Mossos han fet un primer balanç del dispositiu on informen que s'han fet 30 detinguts i 11 entrades en diversos municipipis. La majoria a Osona (Manlleu, Torelló, Sant Hipòlit de Voltregà) però també a Roses, Tàrrega i Puiggròs. La investigació continua oberta

El cas estaria relacionat amb els desembarcaments d'haixix que s'han portat a terme a la costa catalana amb narcollanxes. Es tractaria d'una banda que porta l'haixix d'Africa, el reparteix per Catalunya on es guarda i posteriorment, el ven al nord d'Europa.

La investigació es manté oberta, segons informa la policia i es troba sota secret de sumari.

En el dispositiu hi participen més de 200 efectius de diferents àrees del cos de Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera. Per part dels Mossos ho lideren els investigadors de la DIC (Divisió d'Investigació Criminal), però també compten amb el suport dels antiavalots (ARRO i Brimo) així com dels GEI (Grup Especial d'Intervenció), mitjans aeris, la Unitat Canina i atrulles de seguretat ciutadana.

INFORMACIÓ EN ACTUALITZACIÓ