L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, convida els ciutadans de la vila a conèixer les particularitats de les diferents àrees que configuren l'Ajuntament de la seva pròpia mà. Quinzenalment, els dijous, i durant un període de dues hores, un ciutadà o ciutadana podrà visitar l'àrea que desitgi i conèixer, a la vegada, el treball diari de l'alcaldia. Fernández respondrà les preguntes i inquietuds del visitant i l'acompanyarà per tal de donar una resposta personalitzada a l'usuari d'aquest nou servei.

Un cop finalitzin les dues hores, la trobada acabarà amb una conversa informal, on tots dos podran comentar el desenvolupament de la trobada que han realitzat.

L'Ajuntament obre les seves portes a la ciutadania per tal de mostrar la manera de treballar i les tasques que es realitzen a cadascuna de les àrees municipals. La filosofia d'aquesta trobada neix amb l'objectiu d'oferir la màxima transparència de la tasca que es realitza des de l'administració local. Es tracta, segons l'alcalde, de potenciar "una nova forma de fer política, en contacte amb el ciutadà, oferint la màxima informació sobre la gestió pública". Aquesta nova iniciativa de l'alcalde s'afegeix a d'altres promogudes recentment, com la publicació de la seva agenda de treball diari.