Més de 1.900 infants i joves procedents d'algun dels 25 agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) de les comarques gironines s'han trobat aquest cap de setmana a la Bisbal d'Empordà en una "macrotrobada" que no realitzaven des del 2008. Durant aquests dies, els participants -d'entre 6 i 19 anys- han realitzat activitats com cercaviles, una gimcana o més de 100 tallers simultanis. L'objectiu de l'esdeveniment, tal i com explica el comissari de Girona, David Batlle, era demostrar que la demarcació gironina està "més viva que mai" i que l'escoltisme cada cop atreu més persones. Des de l'entitat asseguren que no paren de créixer i que l'any vinent ja podrien ser 30 agrupaments.

La gran trobada de l'entitat, que s'ha allargat durant tot el cap de setmana, tenia el nom de 'L'Objectiu' i ha comptat amb monitors, representants, infants i joves de 24 dels 25 agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya que hi ha a les comarques gironines. Durant aquests dos dies, els participants han pogut gaudir d'una gimcana sobre la cultura popular catalana, una cercavila per La Bisbal d'Empordà, han col·laborat en la recollida de residus del riu Daró o han treballat oferint uns 100 tallers simultanis al bell mig de la capital del Baix Empordà.

Els minyons i escoltes han dormit en més de 300 tendes que s'han instal·lat en un terreny proper al nucli de La Bisbal d'Empordà. Una seixantena de persones han treballat voluntàriament per organitzar prèviament la logística de la trobada i, durant el cap de setmana, més de 300 persones - la majoria antics escoltes, guies, familiars i monitors- han organitzat i controlat les activitats de la trobada, moltes de les quals han estat obertes a la població. S'ha de tenir en compte que el MEG funciona a través del voluntariat i que totes les persones que hi participen ho fan de manera altruista.

Diverses autoritats han visitat els participants durant el cap de setmana tals com el bisbe de Girona, Francesc Pardo, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Anna Prior, l'alcaldessa de la Bisbal d'Empordà, Núria Anglada, i diversos regidors del consistori.

La darrera trobada d'aquest abast va ser l'any 2008 al castell de Sant Ferran de Figueres. Llavors, hi van assistir uns 800 infants de 20 agrupacions del territori. "Ara ja som 25 agrupacions i tenim cinc demandes més per obrir noves entitats així que a final del curs vinent podrem arribar a la trentena", ha explicat el comissari del MEG a la demarcació de Girona, David Batlle. "L'objectiu era demostrar que la demarcació està més viva que mai i que l'escoltisme viu un moment molt dolç amb un creixement important", ha subratllat Batlle.

Des de l'associació ressalten que l'actual crisi econòmica i de valors que travessa la societat està fent que cada cop hi hagi més persones que s'interessen pel seu model d'educació en el lleure. "L'escoltisme és una proposta molt econòmica i, al mateix temps, ensenyem valors. Amb aquesta trobada hem pogut fer veure a la gent que no tots els joves son 'ni-ni' sinó que hi ha nois i noies molt treballadors, pencaires, trempats i que podem confiar en el futur que ve", ha afegit el comissari gironí.

Actualment, arreu de Catalunya el MEG compta amb 13.500 infants i joves inscrits en més de 150 agrupaments, unes 20.000 persones en total. A les comarques gironines hi ha uns 1.600 infants i joves inscrits i 500 voluntaris que fan de monitors, formadors o responsables associatius. El MEG forma part de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge i, arreu del món, l'escoltisme i el guiatge constitueixen el moviment juvenil més nombrós del planeta amb 40 milions de membres. En principi, Compte ha detallat que tenen previst repetir aquesta trobada d'aquí uns 5 o 6 anys.