La farinera Farines Sunyer, de la Bisbal d'Empordà ha rebut recentment, la certificació de la Producció Integrada amb el seu corresponent número d'operador.

Segons fonts de l'empresa, aquest molí situat a la Bisbal i de llarga tradició familiar sempre ha apostat per oferir un producte de màxima qualitat des dels seus inicis de l'activitat, el 1926.

Per això, aquesta última generació ha plantejat una nova etapa: apostar per blats d'alta qualitat, naturals i sense additius químics.

Així doncs, ja immersos en el projecte dels Forners Artesans de les comarques gironines en l'elaboració d'És Farina de Girona i Pa de la Tramuntana, dues farines cultivades sota els controls de la Producció Integrada, se'ls ha atorgat la certificació de la Producció Integrada.

Això els converteix en el primer molí de farina de tot Europa que disposa d'aquesta certificació atorgada pel Consell Català de la Producció Integrada, el qual, abans d'això, audita la traçabilitat del blat i la farina i el seu procés d'elaboració.

Per aquest motiu, les farines resultants de la seva producció gaudeixen d'un valor afegit de qualitat.

La producció integrada és l'únic sistema productiu que regula la protecció del medi ambient, la salut i la seguretat dels treballadors per la limitació estricta de l'ús d'agroquímics, a l'hora que garanteix una producció intensiva de qualitat.

La farinera ha aprofitat aquesta certificació per a un canvi d'imatge en els sacs de les farines que elabora adaptant la imatge corporativa als productes naturals que ofereix i inserint el logotip de la Producció Integrada amb el seu número d'operador.