L'Ajuntament de Palafrugell vendrà per 144.680,91 euros (IVA inclòs) una parcel·la municipal a la comunitat islàmica local perquè hi edifiqui la mesquita. Aquesta és la taxació que n'ha fet l'arquitecte municipal. Els terrenys es troben al costat del parc de bombers i tenen una superfície de 1.500 metres quadrats. Al costat hi quedarà una altra parcel·la municipal de 1.137,99 metres quadrats, la qual l'Ajuntament condicionarà perquè hi hagi un aparcament. Cal recordar que inicialment el projecte per a fer el centre de culte islàmic s'ubicava a l'interior del casc urbà, al carrer Fitor. Aquest projecte implicava la compra de cinc parcel·les, dues de les quals eren de l'Ajuntament i ja els les va vendre. El procés, però, es va aturar atès que dues altres parcel·les eren propietat d'un regidor de CiU del govern, Frederic Prats.

L'alcalde, Juli Fernández (PSC), ha explicat que l'operació està pendent que el Departament de Governació autoritzi la venda directa a la comunitat musulmana. Segons el batlle palafrugellenc, els ajuntaments només poden vendre terrenys de la seva propietat a través d'una subhasta o d'un concurs. Existeix l'excepció de la venda directa en els casos en què el terreny públic es destini a un equipament privat i que tingui interès social, com és el cas de la mesquita a Palafrugell, ha comentat Fernández. Aquests casos, però, estan condicionats al vistiplau de Governació.

L'alcalde ha afegit que des del Departament de Governació ja els han comunicat de paraula que autoritzarà la venda directa de la parcel·la de 1.500 metres quadrats, de manera que, en principi, la setmana que ve ja es comunicarà oficialment el permís per a l'operació.

Amb el consentiment de Governació, l'Ajuntament podrà procedir a anul·lar davant de notari la venda de les dues parcel·les del carrer Fitor, retornar els diners que la comunitat islàmica en va pagar (146.894,30 euros) i fer efectiva la nova compra, que és 2.213,39 euros més econòmica que la primera.

Quant a l'inici de les obres, l'alcalde ha comentat que el nou POUM entrarà en vigor la setmana que ve, de manera que quan la comunitat sigui propietària dels terrenys ja podrà demanar el permís quan vulgui. També ha concretat que la comunitat i els serveis tècnics municipals tracten el projecte constructiu.