Dos agents de la Policia Local de Palafrugell van reanimar d'una parada cardíaca un home de 61 anys. La seva intervenció va aconseguir reanimar-lo de manera manual, és a dir, sense necessitat d'utilitzar el desfibril·lador que té el cos policial, han informat fonts municipals.

El succés va tenir lloc el passat divendres a les cinc de la tarda, quan dos agents de la Policia Local que es trobaven realitzant servei de protecció escolar a la plaça del Camp d'en Prats de Palafrugell van ser requerits després de rebre l'avís que els alertava del mareig d'una persona. Els agents es varen desplaçar fins al lloc dels fets i va observar com un home de 61 anys d'edat estava a punt de caure al terra. Ràpidament, el van subjectar per evitar una caiguda que li podria haver provocat lesions importants. Una vegada col·locat al terra, l'home va perdre totalment la consciència.

Aleshores, els agents van demanar ràpidament la presència d'una ambulància per assistir l'afectat, però es van adonar que es tractava d'una aturada cardíaca, per la qual cosa van demanar ?suport d'una altra unitat de la Policia Local dotada de desfibril·lador DEA i ells van començar a realitzar la reanimació cardiopulmonar.

Gràcies a aquesta ràpida actuació de reanimació, la persona va recuperar la respiració, sense necessitat d'utilitzar el desfibril·lador DEA, que ja estava preparat per ser activat, han afegit les fonts municipals.

Seguidament, fins a l'indret es van personar unitats del Servei Medicalitzat d'Emergències que van procedir a assistir l'home i van traslladar-lo a l'hospital de Palamós per a la corresponent assistència mèdica.