Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà) que va denunciar que havia patit un robatori al seu domicili, del qual havien sostret fins a nou aparells electrònic, rellotges i joies, encara que el robatori va resultar ser fals i ho va fer per cobrar de l'asseguradora.

Segons ha informat avui la policia catalana, el passat 11 de març un home es va dirigir a la comissaria dels Mossos de Sant Feliu de Guíxols per denunciar un robatori amb força que, suposadament, hauria estat comès el dia anterior a la tarda.

Ha explicat que algú havia forçat la persiana del balcó del seu domicili i havia accedit a l'interior, d'on va sostreure dos televisors, tres consoles de videojocs, dues tauletes, un ordinador portàtil, una videocàmera, tres rellotges i diverses joies.

Posteriorment, l'autor o autors havia forçat la porta principal per poder anar-se'n amb el botí.

Els mossos van iniciar una investigació per localitzar a l'autor o autors del robatori i es van adonar que les imatges d'alguns dels objectes denunciats com sostrets que van ser aportades havien estat preses el mateix dia de la denúncia, la qual cosa era incompatible amb la data de la sostracció.

Quan els agents de la policia científica es van presentar en el domicili amb la finalitat de trobar algun indici dels autors del robatori, van observar també que cap venda ni porta del mateix havia estat forçada.

Els Mossos van trobar altres indicis que apuntaven que el denunciant s'havia inventat el robatori per cobrar una indemnització de l'assegurança.

Els investigadors van detenir a l'home, de 35 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'una simulació de delicte i un altre d'estafa en grau de temptativa a l'assegurança.

El detingut, que no té antecedents, va ser citat i passarà a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols quan sigui requerit.