09 de juny de 2015
09.06.2015

L'Univers de «Dragon Ball» aterra al Festival de Còmic de Torroella

Una de les exposicions de referència a l'estat sobre l'univers de la sèrie es podrà veure del 19 al 29 de juny

09.06.2015 | 17:51

El Festival del Còmic de Torroella de Montgrí (19-21 de juny de 2015) acollirà la que en l´actualitat és, probablement, l'exposició de referència sobre l'univers de Dragon Ball (Bola de Drac) a l'Estat Espanyol. Es tracta d´una producció molt ambiciosa de la companyia Selecta Visions, propietària dels drets d'exhibició a l´Estat, que ha comptat amb el suport de l´estudi d´animació japonès Toei Animation, on l´any 1984 el guionista i dibuixant Akira Toriyama, va crear la mítica saga, protagonitzada per Son Goku.

La mostra es podrà veure a la Capella de Sant Antoni, del 19 al 29 de juny, gràcies, també, a les gestions realitzades per l´empresa Panini Còmics, coorganitzadora, amb l´Ajuntament, del Festival del Còmic de Torroella de Montgrí. Anteriorment ha estat exposada als principals certàmens del país com el Japan Weekend de Madrid o el Saló del Manga de Barcelona. L´exposició es va produir amb l´objectiu de reforçar el llançament en DVD de Drangon Ball.

Procés de disseny de personatges
Un dels principals atractius de l´exposició serà la col·lecció de 50 reproduccions dels ´settei´ de Drangon Ball Z. Són dissenys de personatge que va fer l´estudi Toei Animation per tal que els animadors que participaven en el projecte tinguessin una mateixa referència durant el procés de dibuix i d´animació. Aquests dibuixos, destinats exclusivament a ús intern, només es poden mostrar en exposicions o revistes especialitzades. Són dissenys realment desconeguts al nostre país i tots ells tenen una gran qualitat. Permetran que els seguidors de la sèrie coneguin de primera mà un vessant molt desconegut del procés de producció que permet "donar vida" als personatges de la saga. Com si fos una aproximació 3D, en aquests dissenys es mostren els personatges des de diferents angles, amb tot detall dels elements i objectes que conformen la seva identitat , així com un ampli catàleg de les seves expressions facials. Fins i tot es veuen els complements que s'amaguen sota el cabell o la roba. Els 'settei' suposen una nova aproximació als mítics protagonistes de la sèrie, amb un elevat nivell de detallisme gràfic que descobrirà curiositats insòlites.

També es mostraran 24 reproduccions dels nous dissenys realitzats per a la guia d´estil, que es van fer entre el 2012 i el 2013, així com una selecció de les millors "escenes de combat". L´exposició es complementa amb 2 Photocall de 4 metres cadascun, per tal que els visitants que ho desitgin es puguin fotografiar en el món de Dragon Ball i es puguin fusionar amb Goku.

Un fenòmen social
Bola de Drac, d'Akira Toriyama, va suposar una revolució en la història de la petita pantalla. Gràcies a això, la sèrie basada en el manga, es va convertir en un fenomen al nostre país i va obrir les portes a l'interès pel còmic i anime japonès que no deixa d'augmentar. Es va publicar per primera vegada a finals de 198, a les pàgines de la famosa revista Weekly Shonen Jump. A Espanya aquest manga va introduir-se a primers dels 90, quan el mercat occidental no estava acostumat a aquest tipus de còmic, ni al seu format, ni estils narratius. Va representar l'apertura del mercat japonès a l'Estat. Quan va fer el salt a la pantalla, Bola de Drac es va convertir en un fenomen social, que encara es manté ben viu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook