El govern de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit (EMD), integrat pels quatre membres de LEST, va tirar endavant dijous les retribucions a aquest ens amb el suport de CiU, el representant del qual, Dani Zamora, va raonar-ho com un «acte de confiança». En tot cas, Zamora va precisar que les retribucions són «lleugerament superiors» a les d'ajuntaments de municipis amb un nombre similar d'habitants al de l'Estartit. Més per l'Estartit-UPM, que compta amb dos vocals a la Junta de Veïns (que seria el ple) es va abstenir.

El president de l'EMD, Genís Dalmau (LEST) té una dedicació parcial d'un mínim de vint hores setmanals per la qual percebrà 1.829 euros bruts al mes (tindrà 14 pagues). Per l'assistència a les Juntes de Veïns (una al mes), els sis vocals cobraran 125 euros; per les Juntes de Govern local (dues al mes), els tres vocals de LEST percebran 270 euros per assistència. Per la resta de comissions (informativa, especial de comptes i junta de portaveus) no hi haurà cap indemnització.

Zamora va insistir que tant les retribucions com la periodicitat de les Juntes de Veïns i de Govern local (que va dir que també estan per sobre d'un ajuntament de característiques similars) han de quedar justificades amb la feina feta. Dalmau va respondre que la periodicitat és la necessària pel volum de temes a tractar i per dotar de mésr participació l'EMD -«no és fer reunions per fer-ne».

Respecte als sous, va comentar que tant ell com la resta dels sis vocals de l'EMD hi dedicaran moltes més hores de les que puguin aparèixer especificades en l'acord. I va afegir que ell «percep el mateix» que l'anterior presidenta del Consell Municipal i EMD, Sílvia Comas (LEST), i que les indemnitzacions s'han establert en funció de les entitats descentralitzades que ja existeixen.

Retrets i respostes

El portaveu de Més per l'Estartit, Francesc Ferrer, va intervenir al final del ple per retreure a Dalmau haver perdut «l'oportunitat de caminar plegats» per haver vinculat el govern de l'ens descentralitzat amb el de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Li va reclamar diàleg i li va criticar que «seguís amb el discurs antitorroellenc».

En aquest sentit, el president de l'EMD va desvincular el govern de l'Estartit del fet que no tirés endavant el pacte tripartit (CiU, UPM i LEST) a Torroella, va negar un posicionament antitorroellenc i va afirmar que «no es vol arraconar ningú» sinó que «hi ha voluntat de consensuar els temes».

A la sessió de la Junta de Veïns també es va donar compte del cartipàs de l'EMD, repartit entre els quatre membres de LEST: Genís Dalmau, presidència, manteniment i conservació, activitats esportives i turisme; Sandra Pibernat, Hisenda i serveis generals, acció social, recursos humans i ensenyament; Artur Mas, festes, activitats culturals i joventut; Anna Torramadé, promoció comercial.