12 de juliol de 2015
12.07.2015

Atraca a Palamós el segon creuer més gran de la temporada

Des del Departament de Territori estimen que el Mein Schiff 2 generarà un impacte econòmic de 106.000 euros

12.07.2015 | 14:44
Atraca a Palamós el segon creuer més gran de la temporada

El Mein Schiff 2 ha fet parada per primer cop al port de Palamós (Baix Empordà). Es tracta del segon gran creuer de la temporada, per capacitat de paisatge i dimensions. En total, el creuer porta a bord 2.085 passatgers, majoritàriament alemanys, 800 tripulants i està fent una ruta de deu nits pel Mediterrani. El vaixell va arribar ahir a Palamós procedent de La Seyne-sur-Mer i té previst salpar aquest diumenge cap a Eivissa. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat calculen que la visita d'aquest gran creuer generarà un impacte econòmic de 106.000 euros al territori. Segons un estudi del sector, cada passatger gasta una mitjana de 62 euros en restauració, compres o excursions.

El creuer que ha atracat a Palamós per primer cop té bandera maltesa, un arqueig brut de 77.302 tones, una eslora de 262,5 metres, una mànega de 32 metres i un calat de 8,5 metres. Segons un estudi del sector, el 75% del passatge dels creuers acostumen a baixar a les escales i cada un d'ells, quan visiten un port, es gasta una mitjana de 62 euros en excursions, restauració, compres, transport i prestacions de serveis als passatgers.

D'altra banda, segons l'estudi, només el 50% de la tripulació desembarca quan arriben a un port escala i la seva despesa mitjana és de 23 euros. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat assenyalen que l'activitat de creuers contribueix a crear llocs de treball i impulsar el turisme com a destinació turística.

En principi, durant aquest dia d'estada, els passatgers gaudeixen del municipi, les seves platges i visitar ciutats com Girona, Tossa de Mar, Pals o Barcelona. El Mein Schiff 2 pertany a la naviliera TUI Cruises, una companyia creada especialment per atendre les necessitats del mercat turístic alemany. Es dóna el cas que un altre vaixell de l'empresa, el Mein Schiff 1 va visitar Palamós l'any 2009, quan va fer-hi quatre escales.

El creuer que ha atracat al port gironí disposa de dos simuladors de golf, dues piscines grans, jacuzzis, sauna finlandesa i spa, zones de fitness, restaurants, bars, cafeteries, discoteca, teatre, casino, biblioteca, salons de bellesa i zones per practicar esports i espais d'oci, entre d'altres. Actualment la companyia TUI Cruises disposa d'una flota de quatre vaixells i té previst créixer i augmentar l'oferta els pròxims dos anys ja que el mercat de creuers alemany ha assolit un creixement del 843% en els darrers vint anys. Per això i per donar resposta a la demanda, l'empresa preveu construir el Mein Schiff 5 l'any 2016 i el Mein Schiff 6 el 2017

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook