L'escala del Costa Magica realitzada ahir al port de Palamós va portar 2.740 turistes de creuer majoritàriament italians i 950 tripulants al municipi, sent el major nombre de creueristes arribats fins avui a bord d'un creuer a la Costa Brava. S'estima que aquest vaixell deixi un impacte econòmic de 137.400 euros al territori, van informar des de Ports de la Generalitat. Segons estudis del sector, cada passatger de creuer que visita un port escala es gasta una mitjana de 62 euros, calculant que desembarca un 75% del passatge. Les despeses d'aquests turistes de creuer inclouen excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis al passatgers. També es calcula que en un port escala desembarca el 50% de la tripulació, amb una despesa mitjana de 21 euros per tripulant.

El Costa Magica és un vaixell de la companyia italiana Costa Cruceros que ahir va fer la tercera escala d'aquest any a Palamós, després de la qual haurà portat 7.170 turistes de creuer aquesta temporada. El vaixell va arribar a las 8.00 hores procedent del port d'Arrecife (Lanzarote) i preveia salpar a les 14.00 hores cap al port italià de Savona. El creuer té una eslora de 272 metres, una mànega de 35,5 metres, un calat de 8,3 metres i un arqueig brut de 102.587 tones.

Dels serveis a bord del vaixell destaquen: quatre piscines, una de les quals és per a nens; quatre restaurants, sis bars, dos salons, discoteca, sala de ball, teatre, casino, biblioteca, sales de reunions, una pista poliesportiva i un centre de salut.

La companyia Costa Cruceros amb seu a Gènova és l'operador europeu amb la flota més gran, un total de 25 creuers.