El ple del pressupost de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, celebrat aquest dijous, es va desenvolupar com estava previst, és a dir, l'oposició (UPM, CUP, LEST i COET) va votar-hi en contra i va fer valer la majoria que té sobre el govern (CiU i ERC). L'oposició de Torroella està mostrant una unitat destacable en els assumptes econòmics municipals, com va ser anteriorment les ordenances fiscals i ara el pressupost. En aquest sentit, durant el debat, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Rufí (ERC), els va proposar que, davant d'aquesta avinença que tenen, presentin una moció de censura. Un suggeriment que el cap d'UPM, Jordi Colomí, va criticar perquè entén que la primera responsabilitat del govern "és intentar consensuar", un aspecte que també troben a faltar la resta dels grups de l'oposició, els quals treballen en unes aportacions al pressupost que presentaran la setmana que ve.

Per Colomí, el pressupost té mancances importants com que no es doti cap partida per seguir amb el projecte de recuperació del nucli antic de Torroella, la reforma de Can Castells o la compra dels terrenys qualificats com a equipament municipal al pla general. UPM i el COET també van exposar la necessitat que el desenvolupament de la zona esportiva se centri en el camp d'esports i el nou pavelló, però que es facin ja perquè puguin estar en marxa el més aviat possible. El COET va afegir l'urgència per celebrar la comissió bilateral entre l'Ajuntament i l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit (l'alcalde l'ha programat pel 24 de desembre).

Precisament, LEST va motivar també el seu vot en contra amb el fet que la comissió s'hauria d'haver convocat abans d'elaborar el pressupost i que, va insistir la seva portaveu Sílvia Comas, la proposta del govern pels comptes de l'any que ve no compleixen el conveni entre les dues adminstracions en les transfarències per a inversions i despesa corrent que la corporació municipal ha de passar a l'ens descentralitzat. Comas ho va justificar amb un informe de la secretària-interventora de l'EMD, que afirma que l'aportació per a inversions és inferior a l'acordada per l'Ajuntament en el conveni aprovat l'anterior mandat i que "no es pot acceptar la imposició arbitrària de les diferents consignacions pressupostàries per part de l'Ajuntament" (Comas va reclamar la comissió bilateral per acordar aquesta transferència).

30 milions pels equipaments

Quant a l'EMD, l'alcade Jordi Cordon (CiU) va reiterar que les transfarències estan avalades per l'interventor i el secretari de l'Ajuntament d'acord amb la memòria de creació de l'ens. A Colomí, li va dir que les propostes no s'ajusten a la realitat ja que comprar els terrenys d'equipaments suposa una despesa d'almenys uns 30 milions d'euros, mentre que considera que no és el moment de seguir amb el projecte del nucli antic de Torroella perquè suposaria imposar contribucions especials als veïns, cosa que descarta. Sí que va valorar positivament la proposta de la CUP per incrementar les partides socials i de benestar a les persones -"serien fàcils d'encaixar".