Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Palafrugell han detingut dues dones com a presumptes autores d'un delicte de furt seguint el mètode conegut com a cogotero. La detenció es va fer el 18 de desembre passat a aquesta localitat. Es tracta de dues dones, de 37 i 47 anys i veïnes de Badalona i Barcelona. El robatori es va produir el 27 d'octubre de l'any passat quan una veïna de Palafrugell va anar al banc a treure els diners de la pensió, un total de 1.000 euros. Seguidament, va anar al mercat quan de cop i volta es va adonar que algú li havia fet un tall a la bossa de mà i li havia sostret el sobre amb els diners. Arran dels fets, els mossos van iniciar una investigació que ha permès localitzar dues de les autores tot i que l'operació continua oberta a l'espera de poder detenir un tercer implicat, un home que hauria assenyalat la víctima per després ?poder-la robar sense aixecar sospites.

El matí del 27 d'octubre de l'any passat, una veïna de Palafrugell octogenària va anar al banc a treure els diners de la pensió, un total de 1.000 euros. En sortir del banc es va adreçar al mercat per comprar quan de cop es va adonar que algú li havia fet un tall a la bossa de mà i li havia sostret el sobre amb els diners.

Arran els fets, els Mossos van iniciar una investigació per tal de localitzar els autors del furt. Aquesta metodologia es coneix com a cogoteros. Consisteix a observar la possible víctima com extreu diners d'una entitat bancària, posteriorment se li fa un seguiment fins arribar a un lloc òptim per sostreure els diners -normalment sense violència- però fent-se valer de la distracció o mitjançant el tall de la bossa de mà.

En aquest cas van actuar tres persones, un home i dues dones. L'home va assenyalar la víctima, i les altres dues dones s'hi van atansar mentre una d'elles feia un tall a la bossa.

El dia 18 de desembre, la Policia Local de Palafrugell va veure els presumptes autors en un carrer de la mateixa població. Mossos i Policia Local van fer recerca per la zona i només van poder detenir les dues dones com a presumptes autores d'un delicte de furt. Tenen 37 i 47 anys, són de nacionalitat cubana i espanyola i residents a Badalona i Barcelona, respectivament.

Una d'elles duia un estoig amb sis fulles tipus cúter, que suposadament hauria utilitzat per cometre el delicte.

Les detingudes, amb antecedents, van passar el 19 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta per detenir l'home implicat.