El ple de l'Ajuntament de Palamós d'aquest dimarts va incloure la presa de possessió del palamosí David Sagrera Serrano com a nou síndic de greuges del municipi, en substitució de Jordi Sistach, que es trobava en pròrroga de funcions després que el febrer passat ja va superar els 10 anys com a síndic, el termini màxim de vigència que es contempla per al desenvolupament d'aquest càrrec.

Precisament el mateix ple va incloure la presentació de l'informe anual del Síndic corresponent a 2015, que Sistach va fer per darrer cop, donant relleu oficial en el càrrec al nou síndic.

El consistori va voler destacar els anys de dedicació de Sistach amb agraïments personalitzats realitzats en els parlaments de cada portaveu dels diversos grups municipals, així com amb el lliurament d'una placa commemorativa, que li va fer l'alcalde, Lluís Puig, en «agraïment a la seva lloable tasca en el desenvolupament del càrrec de síndic municipal de greuges de Palamós, que ha exercit amb responsabilitat, independència i rigorositat en defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans i les ciutadanes de Palamós».

David Sagrera, casat i amb dos fills, va néixer a Barcelona l'any 1956. La seva formació és la d'arquitecte, tot i que professionalment s'ha dedicat principalment a la banca fins a la seva jubilació, l'any 2013. Des de la seva arribada a Palamós l'any 1983 ha estat sempre una persona molt implicada en l'activitat social i cultural de la vila.