26 de febrer de 2016
26.02.2016

El SEM informa que les hores de les ambulàncies de reforç es reparteixen

29.02.2016 | 07:07

El Sistema d'Emergències Mèdiques, òrgan que gestiona el transport sanitari urgent, ha valorat positivament els primers 30 dies de funcionament del nou contracte al Baix Empordà, el qual ha estat criticat per metges i algun sindicat. El SEM?també ha comentat que les 12 hores d'ambulàncies de reforç que deixaran de tenir a l'estiu Palafrugell i l'Estartit no es perden, sinó que es reparteixen les hores al llarg de l'any.

Segons les dades del SEM, des del 14 de gener i els següents 29 dies, hi ha hagut 110 incidents greus a la comarca, en 21 dels quals (el 19%) el Vehicle d'Intervenció Ràpida (VIR, que és una unitat de Suport Vital Avançat) ha atès el pacient i li ha donat l'alta en el mateix lloc de l'incident, cosa que ha evitat el desplaçament del metge i l'ocupació d'una ambulància de SVA.

En el 59% dels casos, el metge del VIR ha realitzat l'assistència mèdica al malalt crític, juntament amb l'equip d'una ambulància de SVA d'infermeria (Tècnic en Emergències Sanitàries i infermer) o una unitat de Suport Vital Bàsic (dos TES). Un cop estabilitzat el pacient, l'ambulància ha realitzat el trasllat, de manera que el metge del VIR ha quedat operatiu per atendre un altre incident crític.

 En el 22% dels casos, el metge del VIR ha realitzat el trasllat dins l'ambulància per tal de monitoritzar l'estat del pacient i administrar medicació en cas necessari, ha afegit el Sistema d'Emergències Mèdiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook